Телеканал ICTV розповів про унікальну печеру на Чортківщині та жахливу дорогу, що веде до неї (відео)

млинки

Всеукраїнський телеканал ICTV зняв відеосюжет про одну з найцікавіших туристичних локацій Тернопільщини. Йдеться про печеру Млинки, що на Чортківщині, у Заводській громаді. Попри те, що печера справді унікальна і неповторна, дістатись до неї дуже важко – дорога у жахливому стані. 

«На жаль, не зачепила програма «Велике будівництво» село Залісся на Тернопільщині з унікальною природною пам'яткою - карстовою печерою Млинки. Сюди десятиліттями приїздять кращі спелеологи світу. Та щоб дістатися підземного царства, треба подолати 7 км цілковитого бездоріжжя. Сільська громада самотужки підлатала дорогу, та все одно дорога швидше відлякне туриста, аніж його привабить», – так описує дорогу до Млинків телеканал.  

Зауважимо, що довжина ходів у підземних лабіринтах сягає 50 кілометрів. Тут ви зустрінетесь віч-на-віч з різнобарвними кристалами, сталактитами, пластинчатим гіпсом та іншими яскравими утвореннями. Також ця печера – чудове джерело адреналіну. Її проходи подекуди такі вузькі та низькі, що пробереться не кожен. Але хто подолає маршрут, почерпне вражень на рік вперед. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео