Оксана Бучко

Тернополяни зможуть пройти онлайн-тренінг «Донорство крові»

23A677F1-53E5-4828-85C6-484E8BA15811

Всесвітній день донора крові, який святкують 14 червня, можуть відзначити тернополяни в оригінальний спосіб. Волонтери Товариства Червоного Хреста України проведуть для них безкоштовний онлайн-тренінг у zoom на тему «Донорство крові».

Таким чином можна дізнатися, хто має право стати донором, як підготуватися до здачі, а також розвіяти для себе усі міфи та отримати більше інформаціїщодо донорства. Участь для усіх охочих є безкоштовною, реєструватися можна ТУТ. Тренінг стартує 14 червня о 18:00.

Як розповідають волонтери Червого Хреста в Тернополі, день донора - це подяка людям за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та/або її компонентів. За їхніми словами, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними  захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу - порятунок людських життів. Різноманітні активності, що проходять в цей день, також мають за мету підвищити рівень обізнаності населення щодо необхідності регулярного донорства крові з метою забезпечення якості та доступності крові та/або її продуктів для потребуючих у переливанні.

Тому волонтери Товариства Червоного Хреста України  проведуть безоплатний онлайн тренінг у zoom із меседжем «Здай кров - залиши відбиток у серці».

Щоб бути в курсі інших цікавих подій, можна підписатись на сторінку організації в Інстаграмі.

До слова, тернополяни вперше стали донорами сьогодні під час акції «Ми усі однієї крові». Про це читайте згодом.

Фото Червоного Хреста

Вибір читачів за тиждень

Відео