У Тернопільській лікарні з’явився УЗД-апарат розміром, як мобільний телефон (фото)

202014198_328266318677232_3018585236813865366_n

Мініатюрний УЗД-апарат, що менший за звичайний мобільний телефон, відтепер у використанні лікарів Тернопільської університетської лікарні. Важить він всього 90 г, довжиною 12 см, обладнаний індукційною бездротовою зарядкою та зручною комплектацією, підключається до мобільного телефона, планшета, ноутбука. Функціонує з операційними системами Аndroid, Apple IOS та Windows. Попри незначні розміри апарат надзвичайно багатофункціональний. Тернопільські медики називають його проривом у медицині.

- За його допомогою, можна обстежити не лише внутрішні органи, а й органи малого тазу чоловіків та жінок, щитоподібну, молочну залози, суглоби та інші поверхневі органи. Крім цього, завдяки наявності кольорового та спектрального доплерів можна провести дуплексне сканування судин, ехокардіоскопію (УЗД серця), а ще виконувати пункції під сонографічним контролем, проводити катетеризацію судин в умовах реанімаційного відділення, – повідомляють у Тернопільській університетській лікарні.

Схвально про обновку відгукуються й фахівці. Кажуть, що у деяких випадках такий апарат є незамінним і життєво необхідним.

- Загалом даний апарат дозволяє нам провести УЗД-обстеження будь-де та в будь-який час. Є багато моментів, коли пацієнт не може з’явитися на УЗД-обстеження, є нетранспортабельним або потрібна УЗД просто під час оперативного втручання, у таких моментах він є дуже зручним. Якщо раніше для огляду роботи серця мав бути окремий із фазованою решіткою, то цьому апарату вона не потрібна, – розповідає завідувачка відділення УЗД Тернопільської університетської лікарні, експерт з УЗД управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Людмила Балабан.

Фото Тернопільської університетської лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео