Понад півтори сотні демобілізованих учасників АТО з Тернопільщини шукають роботу

3456

Майже за півроку послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 392 військовослужбовці, які брали участь в АТО (ООС), з них 32 з інвалідністю, третина – молодь віком до 35 років, 41,5% - з вищою освітою.

75 учасників АТО (ООС) були працевлаштовані, 24 – уклали контракти на військову службу та повернулись у ЗСУ; 3 – були забезпечені тимчасовою роботою. Колишні воїни знайшли роботу у сферах сільського господарства, переробній промисловості, будівництві, торгівлі, оборонній сфері.

5 колишніх воїнів скористалися можливістю пройти курси цільового призначення за напрямками «Особливості роботи у плодовому саду у весняний період», «Нові технології виробництва цегли», «Сучасні нормативно-правові вимоги до дотримання безпечних умов праці в процесі трудової діяльності»; стажувались у роботодавців за професією: менеджер (управитель) зі збуту, а також пройшли перепідготовку за професією пекар. Після закінчення профнавчання усі демобілізовані учасники АТО (ООС) уже працюють.

На даний час для 182 колишніх воїнів продовжується пошук підходящих місць праці.

До слова, на сьогодні у службі зайнятості Тернопільщини зареєстровано 172 вакансії у військових частинах. Є робота на посадах командирів, номерів обслуги гармат, стрільців, операторів, головних сержантів, розвідників та ін., а також для механіків, водіїв, монтажників, електриків, техніків, кухарів, телефоністів.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості (телефон 23-49-77)

Вибір читачів за тиждень

Відео