На сцені тернопільського драмтеатру Юрій Андрухович представив свій новий роман 

IPP_7070 (Copy)

Завершив літературний марафон 8-го «Мистецького фестивалю «Ї» у Тернополі відомий український письменник, поет, прозаїк, есеїст та перекладач Юрій Андрухович. На сцені драмтеатру він презентував свою нову книжку «Радіо Ніч», де змусив усіх сидячих у залі зануритися у світ Йосифа Роцького, розповідаючи про душевний стан героя, його переживання та непросте життя. 

– В останні тижні минулого року з’явився мій новий роман, який називається «Радіо Ніч». Писав я його два роки. У центрі роману музикант із дуже непростою долею. Це роман про любов, і не тільки про любов до музики, а й про любов між чоловіком і його супутницею. Йосиф Роцький – це доволі витончений музикант, надзвичайно чуттєвий, чутливий, його професія – це клавішні інструменти, – розповів письменник.

Головною родзинкою книжки є плейлист Роцького, який він зібрав із різних культур та країн, які найбільше йому подобалися. У книжці читач може знайти QR-код, відсканувавши який може отримати відповідний плей-лист до прочитання книги. Головний герой є радіоведучим, і кожного разу оголошує ту чи іншу пісню із списку, а читач може увімкнути її собі у той чи інший момент та зануритися в атмосферу Роцького.

– Плейлист Роцького є моїм. Тут є частина музики, яка була моїм першим підлітковим музичним досвідом. В середині 80-х років я почав сам складати власні музичні колекції. Частина це зовсім недавні мої добірки, те що я відкривав для себе рік, два тому, а завершальний номер списку це музика моєї давньої знайомої з Києва, яка вже багато років живе і працює в Парижі, – додав автор. 

Уже протягом кількох років Юрій Андрухович є постійним гостем фестивалю, а тернополяни з нетерпінням чекають його презентацій. Після виступу до автора вишикувалася велика кількість прихильників, щоб взяти автограф та зробити фото.

Фото пресслужба «Мистецького фестивалю «Ї» 

Вибір читачів за тиждень

Відео