Оксана Бучко

Тернопіль впевнено підтверджує свій статус Молодіжної столиці

1.jpg

Як у Тернополі працюють з дітьми та молоддю розповіла начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська. Статус Молодіжної столиці місто підтвердило, отримавши найвищий індекс благополуччя для проживання молоді. Ще комфортнішим місто стає завдяки підтримці проблемних сімей, а також боротьби з насильством.

- Задля протидії насильства після успішної участі у проекті «Міста, вільні від насильства», ми створили кризову кімнату протидії насильства, - розповідає Христина Білінська. – А те, що Тернопіль отримав найкращий індекс благополуччя для проживання молоді, лише підтверджує наш статус Молодіжної столиці, який ми гордо несемо і водночас працюємо над моментами, які є недосконалими. 

На День молоді найкращі молодіжні лідери отримають Оскар молодіжної роботи. Також усіх гостей чекає вечірка 25 червня на острівку «Чайка», а 26-27 червня - «Ніч кіно» під відкритим небом на Єлесях, де безкоштовно можна буде переглянути три фільми українських продюсерів. 

А у вересні також буде нагода взяти участь у форумі молодіжної столиці.

Щодо роботи з дітьми, то у місті, за словами Христини Білінської, з 8 червня розпочали сезон оздоровлення для дітей вразливих категорій. На даний час таборах «Молода гвардія» та «Артек» відпочиває 18 дітей, а у таборах «Барвінок», «Лісовий», «Скоморохи» - 25 дітей. 

Також, як додала начальниця управління, дітям з обліку придбали 6 квартир на суму 3 млн 200 тис грн. 

Щодо сімей з трьома і більше дітьми, яким забезпечені певні пільги, посвідчення багатодітних сімей у місті мають 100 батьків на своїх дітей та 226 дітей.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео