Віра Олександрович

Тернопіль має всі шанси стати центром водного спорту на заході України (фото)

Основне

Можливість проведення на «Водній арені «Тернопіль» чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное обговорювали у Тернопільській обласній державній адміністрації сьогодні, 9 липня.

Із робочим візитом на Тернопільщині якраз перебувала заступниця Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець. Її супроводжували ще кілька функціонерів.

Представниця Міністерства разом із головою обласної держадміністрації Володимиром Трушем спершу обговорила ситуацію із «Водною ареною «Тернопіль». Адже там запланували провести чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное.

Ми у короткі терміни змогли закінчити першу чергу будівництва «Водної арени Тернопіль», наголошує Володимир Труш. Це місце, яке має всі перспективи стати центром водного спорту на заході України. А ми зі своєї сторони зробимо все можливе, щоб в найкоротші терміни закінчити необхідні будівельні роботи та вже незабаром прийняти міжнародні змагання. 

Очільник впевнений, що втілити всі наміри вдасться завдяки допомозі міністерства молоді та спорту України.

Згодом гостя разом із першим заступником голови ОДА Ігорем Дем'янчуком відвідала вказаний спортивний об'єкт.

Тернопіль показав високу готовність до прийняття майбутніх змагань, каже заступниця міністра молоді та спорту України Ніна Уманець. Звичайно, залишилися елементи, які необхідно виконати. Та попри це, вважаю, що за підтримки місцевої влади, ми спільними зусиллями зможемо вчасно закінчити всі будівельні роботи та на високому рівні прийняти спортсменів з різних країн. 

Вона підтвердила, що йдеться про об'єкт, який після завершення не поступатиметься аналогічним місцям у Німеччині чи інших країнах.

Зауважимо, у заході взяв участь і Віктор Кузяк президент Федерації каное Тернопільщини. Зауважимо, в юності він був майстром спорту СРСР з веслування. Окрім того, 10 років працював тренером із веслування на байдарках і каное, навіть тренував юнацьку і молодіжну збірні команди Союзу. Віднедавна він – ще й віце-президент Федерації каное України. Функціонування «Водної арени» його давня мрія.

Можливо, із часом нам вдасться ще більше розвинути цю локацію, створити тут невеличке спортивне містечко, додає Ніна Уманець.

До слова, «Водну арену «Тернопіль» мають передати у власність Тернопільської громади. Нещодавно на цей об'єкт надійшла субвенція – 23 млн грн.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео