Державний архів Тернопільської області відвідав голова Укрдержархіву (фото)

66

У рамках офіційного візиту до Тернополя прибув голова Державної архівної служби Анатолій Хромов та зустрівся із керівництвом та трудовим колективом державного архіву Тернопільської області.

Під час зустрічі голова Державної архівної служби України розповів про перспективи розвитку архівної справи та організацію роботи архівів Тернопільщини в умовах змін адміністративно-територіального поділу та реалізації реформи децентралізації влади.

- Останніми роками архівна справа розвивається, і досить активно, і тому є яскравий приклад, це Державний архів Тернопільської області. Можна сказати, що це єдина спеціалізовано-збудована архівна установа за часів Незалежної України. Я оглянув архів, приміщення, воно відповідає усім вимогам щодо збереження архівної інформації. І це та база, яка має перспективні напрямки розвитку архівної справи, - зазначив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

Окрім цього, Анатолій Хромов розповів про усі аспекти цифровізації державних архівних установ, оцифровування та удоступнення громадянам України та світовій спільноті документів Національного архівного фонду, що зберігаються в Державному архіві Тернопільської області та є складовою глобальних інформаційних ресурсів людства. На сьогоднішній день тернопільський архів активно працює над цифровізацією своїх фондів.

- Оцифрування документів і описів фондів доволі активно проводиться в нас, ми вже кілька років працюємо над цим проєктом і працює над цим не одна людина, тому що це треба звірити в обліку, перевірити чи достатньо якісна копія чи відповідає копія параметрам веб-сайту, - зазначив директор державного архіву Тернопільської області Федір Полянський.

Такий візит став справжньою подією для архіву, адже за багато років існування установи тернопільський архів не відвідував голова архівної служби. У працівників назбиралось чимало питань. Одне з них стосувалося кадрових змін та оплати праці.

- Відповідно до змін нового закону, який пропонує Анатолій Хромов ми переходимо в пряме підпорядкування Укрдержархіву. На даний час ми є структурними підрозділом Тернопільської облдержадміністрації, і оплата праці проходить тут на місці. Звичайно з хвилюванням ми сприймаємо ці нові зміни, тому що ми не знаємо чи буде краще чи буде гірше. Але ми стараємося думати, що будь які зміни це завжди на краще, - розповіла заступниця директора та начальниця відділу зберігання, обліку та довідкового апарату Світлана Найчук.

Керівництво архіву вважає, що візит голови Державного архіву України є дуже важливим, адже такі зустрічі є необхідними для кращої комунікації та кращого розуміння виконавчого органу влади з місцевими органами влади. Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео