Орест Сарматський

В Канаді оголосили стан сільськогосподарської катастрофи (Агроновини)

2501 (Copy)

Сільський муніципалітет канадського регіону Інтерлейк випустив постанову про стан сільськогосподарської катастрофи після того, як на вихідних температура досягла 30°С.

- Відсутність дощу поряд з тепловим куполом, що накрив канадську провінцію Манітоба, жахає фермерів плачевними перспективами, — повідомила фермерка Маріанна Кловак.

За словами муніципалітету, в цьому році випало менш як 40% від нормальної кількості дощу, сільгоспкультури розвиваються занадто повільно, колодязі пересихають. Водночас поширюються саранові шкідники.

- Посівам зернових і кормових культур завдано незворотної шкоди. Через таку спеку відбудеться переривання наливу колоса і врожай буде вже не таким як очікувалось, — розповів президент компанії Keystone Agricultural Producers Манітоби Білл Кемпбелл.

За його словами, ще занадто рано говорити про грошову вартість збитків, конкретні цифри поки передбачити важко. Джерело: https://kurkul.com

За пів року експорт свинини зріс на 61% Згідно з даними митної статистики ДФСУ, у першому півріччі 2021 р. експорт свинини збільшився на 61%.
- Упродовж січня-червня Україна поставила на зовнішні ринки 2,25 тис. т свинини, що на 0,85 тис. т більше відповідного періоду минулого року. При цьому надходження валютної виручки від таких операцій зросло майже на $4,5 млн, — розповіли аналітики.
Окрім збільшення обсягів зовнішніх поставок та урізноманітнення їх товарної структури, розширилася і географія торгівлі.
- Найвагомішим ринком збуту залишається ОАЕ, куди спрямували 40% експортованої свинини. Крім цього, дещо активнішими (+35% до обсягів І пол. 2020 р.) стали поставки свинини до Гонконгу, майже втричі зріс експорт до Анголи (6% експортованих обсягів), відновилися поставки до Грузії (9% експортованих обсягів), — прокоментували експерти.
Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео