Бучацькі поліцейські викрили місцевого жителя у шахрайських діях, які він вчиняв відносно родича

87_main

Зловмисник упродовж трьох місяців незаконно оформляв онлайн кредити на свого родича.  Загальна сума, якою йому вдалося заволодіти, - майже 20 000 гривень.

Потерпілий, 41-річний житель міста Бучач, дізнався про аферу лише після того, як йому почали  надходити повідомлення  про вимогу сплатити заборгованість за кредитнимм договорамм. За допомогою звернувся до працівників Бучацького відділення поліції, пише Досьє 102.

Правоохоронці встановили обставини та з’ясували, хто і яким чином незаконно загнав потерпілого у боргову яму. У протиправному викрили родича заявника  – 35-річного жителя Бучача.

З’ясувалося, зловмисник, маючи копії документів потерпілого та його банківську картку, оформляв на нього онлайн кредити. Кошти, які приходили на рахунок родича, згодом перекидав на свою картку. Позики брав на невеликі суми на різних сайтах. Поліцейські задокументували 9 епізодів його шахрайської діяльності. Загалом бучачанин незаконно привласнив майже 20 тисяч гривень. Гроші витрачав на власні потреби.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За вчинене жителю Бучача може загрожувати  до трьох років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео