У Чорткові до 1 серпня у двох мікрорайонах зникнуть загальні сміттєві баки

zobrazhennya_viber_2019-08-02_08-46-37 (2)

У Чорткові вже найближчим часом ще два мікрорайони перейдуть на планово-подвірну систему збору сміття. Тож загальні сміттєві контейнери зникнуть із Залізничного мікрорайону та району центру міста, як це вже давно працює у районі парку та біля «Околиці». Люди матимуть персональні 120-літрові бачки. 

 «Моя позиція така – загальні баки повинні повністю зникнути з вулиць міста. Кожен власник приватного будинку має викидати сміття лише в індивідуальний контейнер, а мешканці багатоквартирного будинку повинні облаштувати на прибудинковій території спеціальні майданчики для сміттєвих баків. Відтак, недобросовісні абоненти не зможуть викидати великогабаритне сміття під баки, а мешканці сусідніх сіл не будуть привозити до Чорткова свої відходи», – такої думки мер Чорткова Володимир Шматько. 

Варто зазначити, що на даний момент триває перехід на планово-подвірну систему вивезення сміття у Залізничного районі та на деяких вулицях центру міста: Млинарська, Глуха, Подільська, Юрчинських, Шкільна, Хичія та Гоголя.

До слова, всі жителі, які належать до пільгових категорій, можуть отримати індивідуальний бак безкоштовно. Всі інші до 1 серпня обов’язково повинні придбати такі контейнери. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео