Орест Сарматський

Стало відомо, задля чого мер Тернополя поїхав до Одеси

amu_sayt_21 (Copy)

Інструменти електронного врядування прискорюють адміністративні процеси, скорочують обсяг документообігу та підвищують прозорість дій влади.

Цю тезу висловив піл час дискусії на XVІ Українському муніципальному форумі, що триває в Одесі міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Нині користування відкритими даними нашої громади входить у ТОП-4 за кількістю завантажень інформаційного порталу DATA.gov.ua, де зареєстровані усі комунальні підприємства міста. Там вони оприлюднюють та оновлюють майже 175 наборів відкритих даних. Серед наших успішних цифрових проєктів – «Єдиний електронний квиток» в муніципальному транспорті, який ми запровадили вперше в Україні. Оплата за проїзд здійснюється за електронною карткою тернополянина, яка фактично виконує функцію «електронного гаманця», - сказав під час панельної дискусії на форумі Сергій Надал.

За його словами, майже 87 відсотків жителів обласного центру, а це – понад 29 тис осіб, мають згадані електронні квитки. Завдяки переведенню на електронний облік пасажиропотоку тернопільська мерія має чітку картину ситуації на перевезеннях в місті, зменшуючи витрати на такі послуги. Також серед електронних інновацій Сергій Надал назвав проєкт «Де транспорт Тернополя» - відкриту інформаційну систему спостереження в онлайн за рухом громадського транспорту в місті. Серед нових міських проєктів – і електронний реєстр громади, куди вже внесено дані про більш як 95 відсотків жителів громади, створення електронного кабінету мешканця. Нагадаємо, Асоціація міст України проводить 27-29 липня 2021 року в Одесі XVІ Український муніципальний форум, який продовжить багаторічну традицію АМУ збирати прихильників муніципального руху для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео