Тернополянка створює композиції з нев'янучих квітів (фото)

Для того, щоби затримати недовготривалу красу квітів - зупинити мить цвітіння й радості від їх кольорів, форм, барв і аромату - тернополянка Тетяна Шамро почала виготовляти квіткові композиції із мила.

Співрозмовниця давно експериментує — тривалий час займалася виготовленням різноманітних подарунків. Щоразу шукала нові та цікаві ідеї, бо хотілося того, що буде дивувати, водночас буде універсальним і практичним. У цьому пошуку натрапила на квіти з мила. Пригадує, закохалась в них з першого погляду.

- Мені захотілось якнайшвидше доторкнутися до них, вдихнути аромат та розпочати роботу. Працювати з мильними квітами — одне задоволення. Зараз, коли я бачу, що мої букети викликають захоплення, отримую заряд впевненості та бажання творити, - каже жінка.

Флористиці Тетяна Шамро навчалася по відео в інтернеті. Дізнавшись правила, за якими складають букети, повторювала побачені композиції на фото.

- Все ж під час виготовлення просто віддаюсь внутрішнім відчуттям. Спочатку надихаюсь, тоді створюю, — розповідає співрозмовниця.

Збірка букетів починається з підготовки матеріалів та інструментів. Матеріали — це самі квіти, а також допоміжні елементи: дрібні бутони і квіти, зелені гілочки, сухоцвіти. З інструментів потрібні обов’язково потрібно мати шпажки, ножиці, а ще полегшать роботу степлер, канцелярська флористична стрічка та клей-пістолет. Знадобляться декоративна стрічка, плівка або папір для упаковування букета, крім того — коробки та оазис для фіксації.

В укладанні композицій з мильних троянд відсутні строгі правила, тож можна або обрати зразок і точно відтворити його, або експериментувати й працювати експромтом. Співрозмовниця розповідає, що не обмежує себе ні у кольорах, ані в декорі.

- Я не боюся щоразу пробувати щось нове, бо з таких чудових квітів неможливо зробити невдалу композицію. Надзвичайно круто, що їх виготовляють у широкій кольоровій гамі, бо ж я обожнюю робити міксбукети, де поєдную квіти різних відтінків і кольорів, — говорить пані Тетяна.

Звісно, у флористиці існують тренди та модні тенденції. Популярні букети оформляють папером різного кольору, візерунку, фактури та щільності. Зараз популярні не ідеальні, надто штучні букети, а такі, котрі виглядають трішки розтріпаними. Трендовим є додавання сухоцвітів. У моді 2021-2022 років — пастельна гамма й спокійні, стримані тони: блакитні, персикові, лілові, а найбільш трендові — це біло-рожеві тони. Важливу роль відіграє оформлення композицій — сьогодні найпопулярніші букети в коробочці. Стильно поєднувати квіти з солодощами, косметикою чи навіть іграшками.

У композиціях пані Тетяни різні квіти, проте найбільше — троянд. Каже, саме ці квіти вже кілька десятиліть незмінні фаворити у флористиці. Крім того, саме троянда уособлює елегантність та красу, багато хто вважає саме її найбільш романтичною.

Запитую, чи користується співрозмовниця своїм милом, відповідає ствердно та додає, що має правило — спочатку спробувати самій, а вже потім пропонувати іншим. Крім того, розповідає, що мильні квіти у ванні подобаються і її донькам.

Зараз Тетяна Шамро працює за спеціальністю, тож часу на експерименти залишилось менше, проте залишати своє захоплення не буде.

Інна Віконська Фото надала Тетяна Шамро

Вибір читачів за тиждень

Відео