Оксана Бучко

Жителі громади на Тернопільщині можуть підтримати важливий для велосипедистів проєкт

224742722_4254234314636489_1261036419994279257_n

Квести на велосипедах та веломарафони проводять часто у Лановецькій громаді на Тернопільщині. Тож на території є потреба у місцях для паркування такого транспорту. Можливість це втілити надає проєкт «Велостоянки для мешканців Лановецької громади», який може підтримати кожен житель громади.

- Проєкт «Велостоянки для мешканців Лановецької громади» є дуже важливим в моїй рідній околиці, адже людей різного віку на «ровері» в нас побільшало, а отже і пришвартувати свого залізного коня треба мати де. А тут якраз є можливість це втілити - за даним посиланням, пише менеджер «Культурного центру Єловицьких» у Ланівцях Юрій Матевощук.

Як йдеться в описі проекту на activecitizens.in.ua, у громаді практично відсутня велоінфраструктура. При цьому користувачів велотранспортом там приблизно 1000. Відповідно встановлення велопарковок забезпечить комфортне середовище цільовій аудиторії.

Планується встановити 10 велопарковок у громадських місцях Лановецької громади для старшокласників, молоді та любителів велоспорту.

- Після встановлення велопарковок з’являться нові велолюбителі, що будуть приєднуватись до різноманітних ініціатив і разом зможуть продуктивніше розвивати нашу громаду, - пишуть ініціатори проекту. - На локальному рівні реалізація проєкту покращить інфраструктуру міста. Також знизиться кількість злочинів, повязаних із крадіжками велосипедів.

На глобальному рівні зросте рівень велокультури серед жителів Лановецької громади, буде пропагуватись активний та здоровий спосіб життя. Збільшення кількості велосипедистів також призведе до зниження кількості вихлопів від автомобільного транспорту.

Після завершення проєкту планується запровадити щорічний велопробіг містом Ланівці та його околицями. Лановецька міська рада буде підтримувати велопарковки в належному стані. А жителі громади зможуть вільно пересуватись велосипедом і не хвилюватись за свій велотранспорт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео