Віра Олександрович

29 серпня має стати Національним днем пам’яті, вважають у Тернополі (відео)

Тернопільські депутати звернулися до Верховної Ради із вимогою: 29 серпня має стати Національним днем пам’яті за загиблими українськими воїнами.

Таке звернення на сесії 19 серпня зачитав керівник фракції ВО «Свобода» Володимир Стаюра. Колеги підтримали його пропозицію одноголосно.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aJEosUs5pX0&feature=youtu.be[/embed]

  • Перше - негайно ухвалити Закон, яким надати статус учасника бойових дій з усіма належними соціальними пільгами всім без винятку бійцям добровольчих батальйонів. Таким чином, встановити справедливість, віддати шану подвигу добровольців, - каже депутат. - Друге – зробити 29 серпня Національним днем пам’яті за загиблими українськими воїнами в російсько-українській війні. Третє – згідно із діючим законодавством, вжити заходи для належного розслідування усіх фактів, щодо яких є підозри у вчиненні державної зради, насамперед – Іловайської трагедії.

До слова, таке звернення ухвалили з нагоди другої річниці трагедії в Іловайському котлі, де загинуло чимало українських бійців. Проте винні у цій ситуації досі не покарані, а вояки, які там проявили себе як герої, жодних відзнак не отримали. Про те, що також відбулося на сесії, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео