Віра Олександрович

Грошей на Тернопільщині сплатили більше аж на третину

Гроші

Бізнес на Тернопільщині лише у жовтні 2021 року сплатив до державного бюджету країни 206,3 млн грн податку на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Приріст до очікуваних надходжень склав 8%, а це – «плюс» 15,6 млн гривень, – каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Позитивна динаміка надходжень із ПДВ – результат покращення адміністрування та підвищення ефективності роботи фахівців податкової служби області із протидії ризикам.

Загалом упродовж 10 місяців суб’єкти господарювання з Тернопільщини спрямували до державного бюджету 1,7 млрд грн ПДВ.

- Порівняно із відповідним періодом торік фактичні надходження зросли на 399,6 млн грн або на 31%Є, - уточнює посадовець. - Додатково скарбниця отримала від тернопільських суб’єктів господарювання 83,5 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 5%.

До речі, на початку листопада на обліку в податковій службі області перебував 3331 платник ПДВ, зокрема: 2 792 юридичних особи і 539 дрібних підприємців. Порівняно з аналогічним періодом торік їхня кількість зросла: юросіб – «плюс» 60, а приватників – на 59.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео