Божена Волинець

600 дітей-переселенців зареєструвались у школах Тернополя

Загалом у Тернополі участь у дистанційному навчанні беруть 6 тис. 500 учнів

Минув перший тиждень навчання в школах дистанційно.  Понад 600 дітей, на жаль, не вийшли на зв'язок і не проходять навчання. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Надал. 

Вони не зареєструвалися і, відповідно, не проходять навчання. Сподіваюся, що згодом вони зможуть прослухати уроки в ютубі, – каже міський голова. 

600 дітей з-поміж переселенців зареєструвались в школах Тернополя і проходять навчання разом з тернопільськими дітьми.

Як зауважив Сергій Надал, загалом,  від початку військових дій через Тернопіль пройшло 12 тисяч людей, які жили тут 1-3 доби, розміщуючись  переважно на території тернопільських навчальних закладів. 

16 шкіл нашого міста забезпечують постійне проживання та харчування цих людей, – зазначає міський голова. 

Понад 3 тис. 800 людей обрали для себе Тернопіль, як місце для довшого періоду проживання. 

Ми розуміємо, якщо будуть  продовжуватися військові дії, то кількість людей буде постійно збільшуватись. До цього потрібно бути готовими, – говорить Сергій Надал.

22 березня він зустрівся з представником міжнародної благодійної місії Medair” Це структура, яка допомагає всім країнам, де йдуть військові дії. Тернопіль розпочне з організацією активну співпрацю. 

Ми розраховуємо на їхню підтримку не лише в плані продуктів харчування , але й медичної підтримки. Також в плані перенавчання людей, які шукають нову професію та допомоги  реалізації певних інфраструктурних проєктів, адже місто буде збільшуватися у кількості жителів, – наостанок додав Сергій Надал. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео