Анастасія Кисіль

У Тернополі на курси української мови зареєструвалися 360 переселенців

Координаторка курсів Уляна Ленько вважає, що російськомовні можуть заговорити українською просто зараз.

Вчити рідну мову ніколи не пізно, тож удосконалити свій рівень володіння українською мовою вирішили 360 переселенців. Нагадаємо, безкоштовні курси української мови організував Тернопільський педуніверситет.

Курси триватимуть понад місяць, їх проводитимуть онлайн два рази в тиждень. 21 березня навчання стартувало для 6 груп, у яких по 30 осіб. Тих охочих, які ще не ввійшли до жодної групи, навчати почнуть найближчим часом. 

Російськомовні можуть перейти на українську просто зараз. Координаторка курсів Уляна Ленько радить розпочати говорити українською з найпростіших і звичних українцям слів та словосполучень, наприклад,  «добрий день» чи «дякую».

Варто розпочати з простих слів, щоб потім людині було все легше і легше говорити українською. Потрібно зважати, що у кожного рівень володіння українською різний, адже хтось вчив її у школі, а хтось ні,  у когось була можливість спілкуватися з україномовними, а у когось ні, тому одного рецепту швидкого вивчення української мови для російськомовних немає, – розповіла Терену Уляна Ленько. 

Вивчити українську мову можна самостійно, просто потрібно мати мотивацію, тобто розуміти для чого ви це робите, впевнена координаторка курсів. 

Мета наших курсів показати, що можна удосконалити свою українську мову. Також ми звертаємо увагу за допомогою яких ресурсів це можна зробити. На мою думку, основне - це практика. Потрібно багато говорити та читати українською, щоб розвивати свій словниковий запас.

До слова, проводити курси  української мови готові й навчальні заклади Тернопільської області. Зокрема, Чортківський педагогічний коледж та Кременецька гуманітарно-педагогічна академія

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео