Орест Сарматський

92-річна фермерка з Казахстану вирощує «чудодійну» цибулю (Агроновини)

0401 (Copy)

Бабця з Казахстану пов’язує своє довголіття з вирощуванням цибулі. Детальніше про це розповідає Агроцентр.

92-річна Халіма Гайфутдінова з села Беркет Ключ Черемшанського району, незважаючи на поважний вік, донині самотужки щороку вирощує врожаї цибулі.

- Город у мене великий, як його залишиш незасіяним? Бур’яном адже заросте. На городі ще лежить сніг, і все ж часу для сівби цибулі все менше. Зараз весна рання, а значить і в город доведеться виходити раніше, ніж звичайно. Однак, чіпати насіння поки зарано. Просіюють насіння перед самою посадкою, як тільки стане тепліше, – говорить фермерка.

За словами Халіми, обробіток цибулі для неї – легке заняття. Все що потрібно це посіяти, кілька разів прорихлити міжряддя, а потім тільки прополювати бур’ян. У Татарстані грядки з цибулею не поливають.

Також, вона пов’язує з роботою на городі своє довголіття, здоров’я та гарний настрій. І це не дивно. Помірна праця на землі та споживання екологічно чистих овочів, в тому числі великої кількості цибулі, – це справжній шлях до довгого здорового життя.

Зупинка підприємств під час карантину вб’є українську економіку — Милованов

04402 (Copy)
04402 (Copy)

Повна зупинка роботи підприємств матиме серйозний негативний вплив на економіку України. Таку думку висловив Тимофій Милованов, ексміністр економічного розвитку України, на своїй сторінці у Facebook

- Урядовці пропонують зупинити підприємства. Але зупинка підприємств вб'є економіку. І наслідки будуть гірші ніж від коронавірусу, — вважає Милованов. На його думку, сфера послуг і так сильно постраждає від карантину та соціального дистанціювання.

- Повне зупинення підприємств доб'є цю галузь, а також агро та промисловість. Нагадаю що приблизно половина економіки України — це експорт. І це переважно агро та промисловість. Можете собі уявити, що станеться, якщо ці галузі зупиняться, — наголошує ексміністр. Він додає, що існує багато варіантів як працювати під час кризи. Дистанційна робота — це один. Але якщо повний перехід на дистанційну роботу неможливий, не потрібно закривати підприємство.

- Так, певні підприємства мають бути і вже зупинені для карантину і не поширення вірусу. Але масова зупинка підприємств державою — це самогубство для економіки. На підприємствах працюють люди, вони отримують зарплати, за які вони живуть. Підприємства платять податки і наповнюють бюджет, з яких платять пенсії і зарплати бюджетникам, — пояснює Тимофій Милованов.

За словами ексміністра, можна перевести підприємства і організації на меншу потужність, щоб працювало значно менше робітників і були знижені ризики розповсюдження вірусу.

- Тоді підприємства не будуть повністю зупинятись, працівники будуть отримувати частину зарплати, будуть платитись певні податки. І найголовніше — таким підприємствам буде значно легше відновити роботу в повному обсязі після кризи, ніж тим які будуть повністю зупинені. А швидкість відновлення економіки буде нашим головним викликом після, — підкреслює Милованов.

Джерело: Agravery.com 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео