Орест Сарматський

Тернопільська спортсменка розповіла, як вона дізналася, що їй треба їхати на Олімпіаду

Біатлоністка з Тернополя повідомила про те, звідки їй стало відомо, що треба пакувати валізи на виліт в Пекін, на Олімпіаду.

Як повідомляв «Терен» планувалось, що одну з лідерок збірної України з біатлону Олену Білосюк (Підгрушну), яка отримала позитивний тест на коронавірус напередодні старту Олімпійських ігор-2022, могла замінити інша спортсменка з Тернопільщини - Анастасія Меркушина, що й, власне, сталося.

- Я спала, відсипалася, якраз був день пристрілювання, вирішила не вставати рано, нікуди не поспішати та вимкнула звук на телефоні. Розплющую очі, а там чимало повідомлень, що у Олени Білосюк коронавірус, щоб я збирала валізи. За дві з половиною години сиділа в автобусі на виліт із Праги до Києва. Після прильоту склала перший та другий тести, і в суботу лише вилетіла. Так сталося, що тривалий час перебувала у Києві, бігала на біговій доріжці. Можливо, треба було складати тести заздалегідь, але річ у тому, що лише спеціально акредитовані лабораторії мають на це право, і біля Нове-Місце не було такої. Тому так сталося і довелося просидіти у Києві, - цитує спортсменку Sport.ua.

 

- Траса? Так, траса нагадує Антхольц без лісу. Є висота, дуже високо, нестача кисню відчувається дуже сильно. А траса сама по собі не важка, якби була на рівнині, то взагалі була б легкою. Але тут кожен горбок здається таким муром, що не можеш дочекатися, коли він скінчиться, — зауважила Меркушина.

Нагадаємо, Олімпіада-2022, яка розпочалася 4 лютого, триватиме до  20 лютого в Пекіні. Нашу країну представляють 45 спортсменів, які змагаються у 12-ти видах спорту.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео