Віра Олександрович

Аби в Тернополі продовжили курсувати тролейбуси, довелося виділити ще 8 мільйонів гривень (фото)

Виконком1

На фінансову підтримку збиткового комунального підприємства «Тернопільелектротранс» виділили ще 8 мільйонів гривень. На реконструкцію приймального відділення лікарні швидкої допомоги - 3,7 мільйони гривень.

Нагадаємо, чергове засідання виконавчого комітету відбулося сьогодні, 4 серпня. Там ухвалили низку важливих питань для життєдіяльності нашої громади.

- Щоб забезпечити повноцінне функціонування громадського транспорту, не змінювати діючий тариф на проїзд і зберегти всі пільги, ми вкотре змушені були виділити кошти з бюджету громади на фінансову підтримку нашого комунального підприємства «Тернопільелектротранс», - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Цього разу йшлося про 8 мільйонів гривень.

Варто зауважити, що на останній сесії міської ради на ці потреби у бюджеті заклали аж 32 мільйони гривень. Тепер їх частинами, щомісяця витрачатимуть на вирішення нагальних проблем транспортників. До речі, така складна ситуація виникла не вперше.

- Ми змушені компенсувати збитки «Тернопільелектротрансу», хоча ці кошти могли піти на ремонти дворів чи інші інфраструктурні проєкти, - наголошує пан Надал. – Наразі це підприємство – збиткове. Коштів, які воно отримує як виручку – не вистачає навіть на заробітну плату. Були вже періоди, коли люди мали платню із затримкою. Причин – кілька: обмежена кількість пасажирів, збитковий тариф, зростання витрат на обслуговування мереж і самих машин, а також – суттєвий «стрибок» у вартості запчастин та особливо - енергоносія.

На засіданні виконкому також внесли зміни до бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2021 рік. Збільшили дохідну і видаткову частини за рахунок субвенцій на суму понад 6,3 мільйонів гривень.

- Частину цих коштів спрямують на виплату для отримання жилих приміщень для сімей осіб, які отримали поранення, контузії, каліцтва або інші захворювання під час безпосередньої участі в АТО, - уточнює мер. - Також за рахунок субвенції з держбюджету спрямують 600 тисяч гривень на влаштування спортивного майданчика на території біля школи №25 і понад 3,7 мільйони гривень - на реконструкцію приймального відділення лікарні швидкої допомоги. Ми хочемо цей обєкт завершити вчасно.

Окрім того, на засіданні йшлося про дозвіл на святкову торгівлю під час святкування Дня Незалежності та Дня міста. Ухвалили присутні і остаточний перелік кандидатів на поповнення «Алеї зірок».

Фото зі сторінки Сергій Надал у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео