Орест Сарматський

Агро-новини 1 січня

ôîòî âûñîêîãî ðàçðåøåíèÿ 5616x3744 ïèêñåëåé

Виробництво цукру в Індії збільшилося на 17%

В Індії виробництво цукру збільшилося на 17% протягом перших двох місяців поточного маркетингового року, який почався в жовтні. Про це пише «УкрЦукор».

010101 (Copy)
010101 (Copy)

Обсяг виробленого цукру склав 2,741 млн т на тлі зростання.  В цьому сезоні Індія, ймовірно, виробить 23,4 млн т цукру — приблизно на 7% менше, в порівнянні з минулим роком, через посуху, яка негативно виплинула на врожай цукрової тростини в західному штаті Махараштра, провідному виробничому районі Індії.

Дронів-порушників можна буде відстрілювати без ліцензії

Вже винайдено дрон-мисливець, який полює на порушників повітряних меж і захоплює їх сіткою

Фермери Великобританії, США, Австралії та інших країн почали шукати методи боротьби з дронами, що кружляють над їх полями, пише SuperAgronom.

Неконтрольований розвиток безпілотної авіації та надокучливе бажання любителів познімати чиїсь приватні володіння, зокрема й ферми, з висоти пташиного польоту не просто дратує власників земельних угідь, а й може призводити до стресів у сільськогосподарських тварин чи збоїв в роботі різних високоточних систем.

010102 (Copy)
010102 (Copy)

Так, у Великобританії зареєстровано законопроект, який зобов'яже власників безпілотників отримувати спеціальну ліцензію на керування ними та заборонить вторгатись в межі приватних володінь. У США вимагають дозволити знищувати безпілотники з вогнепальної зброї та розробляють спеціальні засоби протидії.

Зокрема вже винайдено дрон-мисливець, який полює на порушників повітряних меж і захоплює їх сіткою. А от компанія DroneShield розробила рушницю, що може приземлити будь-який дрон, заблокувавши його сигнал GPS. Придбати DroneGun можна у США та Австралії, зазначається у повідомленні.

Аграрії закликають не вводити мита на російські добрива

Асоціація виробників молока (АВМ) негативно ставиться до ініціативи МЕРТ рекомендувати введення додаткових антидемпінгових мит на імпортні КАС та карбамід російського походження, пише прес-служба АВМ.

 «В Україні такі міндобрива виробляють лише кілька державних підприємств і ГК «Приват», вся продукція яких іде на експорт, а також підприємства групи компаній Ostchem. Саме останні, котрі по факту є монополістами на українському ринку міндобрив, лобіюють рішення про введення антидемпінгових мит», — йдеться у повідомленні.

010103 (Copy)
010103 (Copy)

За підсумками 2016 р. частка аграрної продукції у валютних надходженнях до бюджету від експортних операцій склала понад 40%. Рішення про додаткові мита на імпортні КАС та карбамід із РФ негативно вплинуть на економіку держави загалом, вважають  експерти.

Вибір читачів за тиждень

Відео