Віра Олександрович

Скандал: на Тернопіллі продають цигарки і алкоголь неповнолітнім

Закон

За незаконну «підакцизну» торгівлю на Тернопіллі оштрафували підприємців більш як на 2,9 млн грн. Причому частина порушників продавала тютюн і алкоголь неповнолітнім, через що – на додачу – втратила ліцензію.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

Від початку року працівники відділу контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в області провели 412 перевірок суб’єктів господарювання, які торгують уроздріб алкогольними напоями і тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - За порушення норм чинного законодавства застосували фінансових санкцій на суму 2 млн 909 тис. грн.

За результатами перевірок, зафіксували 138 порушень Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами і доповненнями).

Зокрема, перевірками встановили 31 випадок здійснення підприємцями торгівлі алкоголем і тютюном без відповідної ліцензії, а також 24 факти реалізації алкоголю на розлив для споживання на місці, - уточнюють фахівці. - У 25 випадках торгівля алкоголем відбувалася за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін.

Окрім того, у 7 випадках продавали тютюнові вироби за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни. Також вдалося зафіксувати: три факти зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, по два факти заниження податкового зобов’язання з акцизного податку із роздрібної торгівлі, несплати податкових зобов’язань з акцизного податку, по одному факту зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

Наші фахівці встановили 274 порушення Закону від 06.07.1995 р. за №265/95ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», - додають у податковій.

На підставі матеріалів перевірок також прийняли рішення про анулювання 316 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 230 – на право вроздріб торгувати цигарками.

У тому числі за продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анулювали 35 ліцензій, - стверджують фіскали. - Зокрема, 28 – за продаж алкоголю і 7 – за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео