Орест Сарматський

Агро-новини 13 березня

бер13

Австрійці побудують на Житомирщині завод з виробництва біоетанолу

Австрійська компанія має намір побудувати в Попільнянському районі Житомирської області завод з виробництва біоетанолу.

Відповідний меморандум про реалізацію проекту інвестори підписали з Житомирською облдержадміністрацією 23 лютого, повідомляється на сайті ОДА.

Термін реалізації проекту — до кінця 2018 року, обсяг інвестицій — €120 млн.

1301
1301

«Завод з виробництва біопалива дозволить створити 100 робочих місць, безвідходне виробництво та забезпечить надходження податків — це, як мінімум, три плюси, які може отримати область, — розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундіч. — До того ж інвестор зобов'язується надати відповідні сертифікати та документи, що підтверджують безпеку майбутнього підприємства для навколишнього середовища».

За словами Ігоря Гундича, якщо інвестору надати всі необхідні дозволи до кінця цього року, то вже в наступному році регіон отримає нове підприємство.

Крім цього, на підприємстві буде встановлена сонячна електростанція.

Корейці забезпечать українських фермерів сучасною технікою

Міністерство аграрної політики та продовольства України і корейська корпорація Posco Daewoo домовилися розробити спільну програму із забезпечення новітньою сільськогосподарською технікою малих та середніх сільгоспвиробників в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра Максима Мартинюка, представників відомства та корпорації Рosco Daewoo Corporation 27 лютого.

«Для наших іноземних партнерів інвестування в українське сільгоспмашинобудування є дуже перспективним напрямом. З кожним роком аграрний сектор в Україні стає все потужнішим і попит на якісну техніку лише зростає», — цитує прес-служба Мінагропроду Максима Мартинюка.

1302
1302

За його словами, спільне виробництво техніки в Україні буде вигідним для обох сторін. Так, сьогодні національне машинобудування отримало комплексну підтримку з боку держави. Крім того, нова техніка може не лише використовуватися в Україні, а й постачатися до інших країн. Для українців відкриття виробничих потужностей — це нові робочі місця, обмін досвідом та новий рівень виробництва техніки.

Опитування: Соя — у трійці найрентабельніших культур

В Україні суттєво зросла рентабельність виробництва сої. Собівартість її виробництва минулого року склала 500 $/га, середня врожайність — 2,3 т/га, ціна реалізації на внутрішньому ринку в середньому становила 365 $/т на умовах EXW.

Про це свідчать результати опитування «Агробарометр», яке було проведене в рамках виставки «Зернові технології 2017» експертами асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

1303
1303

Загалом найрентабельнішими культурами 2016 року агровиробники назвали соняшник, сою і кукурудзу.

У 2015 році до трійки культур-лідерів входили: соняшник, пшениця і кукурудза

Вибір читачів за тиждень

Відео