Орест Сарматський

Американський ринок доступний для українських добрив (Агро-новини)

0402 (Copy)

Міністерство торгівлі США прийняло рішення про припинення заходів щодо українського нітрату амонію у зв’язку з закінченням строку їх застосування. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Про рішення Міністерства торгівлі США зазначено в офіційному віснику США «Federal Register» за результатами п’ятирічного перегляду заходів з антидемпінгу.  Ініціатива проведення переглядів з метою скасування антидемпінгових заходів щодо нітрату амонію, призначеного для використання у сільському господарстві, походженням з України, належить Міністерству торгівлі США.

Таке рішення дає можливість українським виробникам нітрату амонію з’явитись на американському ринку.

0401 (Copy)
0401 (Copy)

Рентабельність виробництва птиці зростає протягом 10 років

На відміну від інших видів діяльності у сфері тваринництва, виробництво м’яса птиці зберігає свою прибутковість вже десять років поспіль – з 2008 р. Про це повідомив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.

Перш за все, це стосується сільськогосподарських підприємств, які забезпечують утримання значного поголів’я та переробку власної продукції.

За словами науковця, у 2008-2009 рр. рентабельність діяльності, пов’язаної з виробництвом та переробкою м’яса птиці, коливалась у діапазоні 2-3%, а вже у 2010- 2012 рр. зросла майже утричі – до 6-8%. З 2014 р.,після суттєвого зростання цін на курятину на внутрішньому ринку, рентабельність виробництва м’яса птиці включно з переробкою сягнула 18-24%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео