Орест Сарматський

Атмосферу під егідою інноваційного проекту вивчатимуть школярі з Тернопільщини

200907020025 (Copy)

Учасниками інноваційного проекту, в рамках якого вивчатиметься забруднення атмосфери, стали чотири  школи з Тернопільщини.

– Основна ціль проекту – впроваджувати найкращі світові навчальні практики в українське освітнє середовище. Проект вартістю 80 тис. грн – масштабна мрія як педагогів, так і школярів. Адже його реалізація допоможе не тільки отримати актуальні практичні навички одразу з кількох навчальних предметів, а й продемонструє реальну картину забруднення атмосфери в різних регіонах України, – повідомила PR-менеджер проекту платформи GoF Марія Бровді.

Повідомляють, що учні зможуть перевірити за допомогою власних спостережень, як змінюються тиск, відносна вологість та температура повітря зі збільшенням висоти.

Застав(Copy)
Застав(Copy)

   Відеокамери та відеореєстратори вестимуть фільмування навколишньої панорами та досліджуватимуть біорізноманіття і ярусність рослин місцевості з різної висоти.  Адже організатори планують підняти повітряні кулі на висоту 500 м.  Отримані дані можна буде використовувати на уроках фізики, біології, географії.

    На Тернопільщині інновацію застосують сільські школи із Вишнівчика, Білобожниці, а також Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 та Заліщицька державна гімназія.

smart_work-1 (Copy)
smart_work-1 (Copy)

smart_work-2 (Copy)
smart_work-2 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео