Віра Олександрович

Автовласники з Тернопільщини економлять свій час завдяки Електронному кабінету

авто

Автовласники з Тернопільщини вже сплатили понад 1,3 млн грн транспортного податку. Зауважимо, йдеться про внесок за дуже дорогі елітні автівки.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку 2021 року власники легкових автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Тернопільської області 1,3 млн грн транспортного податку, - кажуть у податковій. - Причому 943,6 тис. грн сплатили юридичні особи, а фізичні – власники елітних автівок для територіальних громад краю перерахували 374 тис. грн.

Податківці нагадали: об’єктом оподаткування транспортним податком є легківки, з року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

- Ставка транспортного податку становить із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування, - уточнили у податковій.

Сплачується транспортний податок за місцем реєстрації автомобіля: – фізичними особами впродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення; – юридичними особами – авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

До речі, платники податків, які мають електронний цифровий підпис, можуть сплатити транспортний податок за допомогою Електронного кабінету. Вхід до нього здійснюється за адресою або через офіційний вебпортал ДПС України (tax.gov.ua).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео