Банер у пам'ять про загиблого в АТО журналіста нагадує, що у нас досі війна (фотофакт)

IMG_20180208_105704

Банер у центрі Кременця встановили у пам'ять про загиблого військового журналіста Дмитра Лабуткіна. 16 лютого минає три роки з дня загибелі Дмитра, якого щороку вшановують у рідному селі Білокриниця. Хто саме розмістив банер, у агентстві, що займається наповненням бігбордів у Кременці, не повідомляють. Не володіють такою інформацією і у спілці атовців Кременеччини.

Саме такі промовисті знаки пам’яті дають можливість нагадати багатьом людям, що в країні досі війна.

IMG_20180208_105717
IMG_20180208_105717

Нагадаємо, Дмитро Лабуткін – з родини військового. Навчався в Білокриницькій школі та Кременецькому ліцеї. Закінчив Тернопільську загальноосвітню школу № 23 та Львівський інститут Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка». Служив в Севастополі. Навесні 2014 року після окупації Криму російськими військами виїхав з Криму до Одеси.

21 січня капітан-лейтенант, спецкореспондент сектору «С» Дмитро Лабуткін прибув до Краматорська та вирушив на передову. У місті Дебальцеве Дмитро провів зйомки та зібрав фотоматеріали для переговорної групи у Мінську, мав повертатися з ними до Києва. Зник 16 лютого 2015 у районі Дебальцевого разом із розвідгрупою ЗСУ після обстрілу колони, якою вночі вивозили поранених у напрямку Артемівська. Дмитро перебував у БТР, що рухався у складі колони.

19 лютого терористи надіслали дружині Дмитра відео із записом з місця бою обабіч залізничної колії, де були тіла загиблих поряд із розбитим БТРом. Пізніше інформацію про смерть кореспондента підтвердила волонтер «Офіцерського корпусу» Алла Борисенко «Чонгар».

Тіло Героя зустріли 24 березня в Кременці, похорон відбувся 25 березня в рідному селі Білокриниця. В офіцера залишилися дружина та донька Кіра.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео