Орест Сарматський

Банківський термінал зник серед білого дня у центрі Тернополя (фото)

b02

Розширення ніші для банківського терміналу переполохало пильних тернополян.

- Бабцю, а що ті дяді роблять, вони грабують банк? – хлопчина років п’яти стоїть на зупинці біля «Євроринку» і показує на двох молодих чоловіків, які, відставивши молотки, обережно витягують вмурований банкомат із стіни будинку. – Та ні, Микольцю, то не злодії, видно святий Миколай багато грошей приніс і їх треба просто з банкоматом перевантажити, щоб роздати чемним дітям та їхнім батькам, - каже, усміхаючись, пенсіонерка.

b01
b01

b03
b03

А тим часом, на місці знятого терміналу залишається величезна діра, якраз за розмірами банкомату. Підходжу ближче, запитую робітників, що то вони таке роблять. Ті відповідають, що будуть розширювати отвір на сантиметрів десять. Принаймні, їм так сказали робити і ось вони вибиватимуть отвір. Мовляв, це для того, щоб ставити інший, більший термінал, з дашком, щоб зручніше було клієнтам. Запитую, скільки часу займе така робота? Чоловіки відповідають, що годинки чотири.

b04
b04

Згодом, коли після обіду підійшов знову на зупинку, то побачив, що термінал вже стоїть на місці. Цей самий, що був. Але навколо нього – розширені отвори, позатикані пінопластом. Обіцяного дашка над терміналом не було. Цікаво, чи це вже фінал цієї містечкової історії з банківським терміналом, чи буде її продовження?  - думав я, сідаючи у тролейбус…

  

b05
b05

b06
b06

b07
b07

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео