Дарія Шевченко

Баталії на Івано-Франківщині не вщухають: скандальні вибори можуть визнати недійсними

167096131_4089232431116434_3624632434715176779_n

На Івано-Франківщині вже кілька днів ведуться баталії з приводу довиборів у Верховну Раду Україну. «Терен» про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ. Крім того, у стінах Франківської облради під час сесії звернулися до органів центральної влади з вимогою визнати результати виборів у 87-му окрузі недійсними. Більшість у цій раді сформована з представників партій «Свобода», «Батьківщина», «За майбутнє» та «Платформа громад»

- Депутати облради вимагають розслідувати факти порушення виборчого процесу, дати незалежну правову оцінку діям спецпідрозділів СБУ, розслідувати проникнення до ОВК осіб, що викрали виборчу документацію, та притягнути їх до відповідальності, - йдеться на сайті.

Також заяву від партії «За майбутнє» зачитав голова фракції у Франківській облраді Микола Палійчук, який від імені політсили закликав президента України, голови ВРУ, очільників МВС, СБУ створити спеціальну слідчу комісію у ВРУ для розслідування ситуацій у 87-му окрузі. Після пропозицій депутатів із різних фракцій до звернення додалася ще одна вимога — щодо визнання виборів у 87-му округу недійсними та оголошення перевиборів. За таке рішення проголосували 54 депутати обласної ради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео