Анастасія Кисіль

Байкер з Тернопільщини зібрав мотоцикл, яким можуть подорожувати люди з інвалідністю (фото, відео)

Іван Космин понад 10 років пересувається на візку. Аби довести, що інвалідність - не перешкода життю, він планує здійснити подорож у Карпати

Байкер Іван Космина з Гусятина Чортківського району разом з друзями зібрав мотоцикл, яким можуть подорожувати люди з інвалідністю. Чоловік першим протестує байк та відправиться на ньому у Карпати. Таким чином Іван Космина, який пересувається на візку понад 10 років, хоче довести, що інвалідність - не перешкода життю. Про свою мрію та мотоцикл чоловік розповів на своїй фейсбук-сторінці. 

Моя ціль – зруйнувати нав'язані нам радянські стереотипи про людей з інвалідністю. Я робитиму максимум, що в моїх силах. Ця подорож буде направлена на те, щоб донести суспільству, що інвалідність не є перепоною для того, аби жити. Жити і радіти кожному дню, жити і будувати плани на майбутнє, жити, щоб реалізовувати ці плани, - пише чоловік.

Також Іван Космина хоче підтримати українських захисників, які під час війни отримали травми та інвалідність. 

У нашій країні дев'ятий рік йде війна. Тисячі наших захисників отримують інвалідність і наше завдання прийняти цих людей такими, якими вони є, а не так, як це робили комуністи після Другої світової чи Афгану, - каже Іван Космина.

На нову розробку мотоцикла він витратив понад рік. 

Коли минулого року мене приїхали привітати байкери з Днем народження, мій проєкт стояв на дерев'яних колодах, без бака, двигуна і коліс. Цього року, я вже ним їздив, - розповідає байкер. 

Аби довести, що інвалідність - не перешкода життю, чоловік планує здійснити подорож у Карпати

Мотоподорож до Карпат чоловік планує здійснити наступного року. Це буде його перша далека поїздка.  Наразі Іван Космина тестує мотоцикл у Чорткові. 

Попереду ще є трохи роботи, адже мотоцикл на дев'ять років старший за мене і його ніхто не шкодував, але я думаю, справимося, - каже чоловік.

Фото Івана Космини 

Вибір читачів за тиждень

Відео