Олена Чепіль

На замітку тернополянам: змінили перелік небезпечних порід собак

16372016_303

Кабінет Міністрів України оновив перелік небезпечних порід собак, який діяв з 2002 року. Список собак, яких треба вигулювати тернополянам на повідку та з намордником суттєво скоротили.

Про це повідомили на сайті Made for minds.

- На засіданні у середу, 10 листопада, уряд скоротив відповідний список з майже 90 порід та метисів, тобто змішаних з ними, до трохи більш ніж 50. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України запевняє, що під час напрацювання змін до списку були враховані пропозиції громадських та зоозахисних організацій.

Тепер виключені декілька порід вівчарок, зокрема німецька, далматин, лабрадор-ретривер, лайка, маламут, сенбернар фокстер’єр, хаскі та деякі інші. Водночас породи бандог, босенор чи гампр вперше включені до списку.

Власники тварин, які є в переліку, як і раніше, мусять укласти договір обов’язкового страхування своєї відповідальності за шкоду, що може бути заподіяна їхніми собаками третім особам.

Перелік оновлений на виконання закону «Про захист тварин від жорсткого поводження», згідно з яким, вигулювати небезпечні породи собак дозволено лише на повідку та з намордником.

Фото допису

Вибір читачів за тиждень

Відео