Оксана Бучко

Безкоштовна правова допомога поруч з тернополянами вже 4 роки

118686065_359526955455426_6939191520760477838_n

Чотири роки тому в тернополян та людей у віддалених населених пунктах, невеликих містах та селах Тернопільщини з’явилася реальна можливість безоплатно отримати кваліфіковану правову допомогу. Бюро правової допомоги за ці 4 роки завоювали довіру українців. Сюди звернулися сотні тисяч людей за допомогою у вирішенні своїх життєвих проблем.

Люди приходили, аби дізнатися, як стягнути з недобросовісного роботодавця належну заробітну плату чи поновитися на роботі, оформити спадщину чи отримати допомогу при народженні дитини, захистити свою власність від нерадивих сусідів чи виселити з свого житла небажаного мешканця та ще з безліччю питань. Із їх утворенням у чотири з половиною рази зросла кількість звернень у цивільних та адміністративних справах. Сьогодні дві третини таких звернень реєструють саме у бюро.Звернувшись до них, можна отримати фахову юридичну консультацію щодо алгоритму дій для вирішення своєї правової проблеми.

Соціально вразливі категорії мають право безоплатно отримати правову допомогу для відновлення порушених прав у суді. Сюди належать:

-малозабезпечені особи, 

-учасники антитерористичної операції, 

-внутрішньо переміщені особи, 

-діти, постраждалі від домашнього насильства. 

Їм буде призначений адвокат чи юрист бюро, який складе необхідні процесуальні документи та представить інтереси, а його правові послуги оплатить держава. Дізнатися адресу найближчого бюро правової допомоги можна, зателефонувавши до єдиного контакт-центру за номером 0 800 213 103 або на сайті системи БПД.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео