Віра Олександрович

Безпека Тернополя обійдеться громаді у понад 3,5 мільйона (фото)

Депутати2

Понад 3,5 млн грн із місцевої казни планують витратити у Тернополі, аби городяни почувалися безпечно. Погодилися на це 29 обранців тернополян.

Підтримати «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, територіальної оборони і мобілізаційної підготовки у Тернополі на 2017 рік» депутатів на останній сесії просив начальник відділу кадрового забезпечення Тернопільської міськради Василь Стандрет (того дня ухвалили ще кілька цікавих Програм – читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Програма розроблена для забезпечення сталого функціонування військових частин, формувань і підрозділів, а також загонів оборони, Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату, - каже він. – Окрім того, ми повинні створити належний рівень безпеки у місті.

Стандрет
Стандрет

Цільовими групами в процесі реалізації Програми є: військові формування Тернопільського гарнізону, жителі Тернополя, організації, установи і підприємства, що здійснюють діяльність на території міста, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, до повноважень яких належить забезпечення безпеки міста.

Виконання заходів Програми, за словами пана Стандрета, дозволить: - організувати відбір і здійснити набір особового складу загонів оборони Тернополя із числа військовозобов’язаних і патріотів-добровольців; - підвищити обороноздатність Тернополя; - забезпечити підсилення охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, території і населення; - підтримувати безпеку і правопорядок на території Тернополя.

Загони оборони (Copy)
Загони оборони (Copy)

Аби це вдалося, треба: витратити 150 тис. грн на придбання предметів, обладнання, інвентарю і матеріалів медичного призначення для виконання заходів мобілізації та набору на військову службу за контрактом; придбати предметів індивідуального захисту і самооборони (бронежилетів, куле захисних шоломів, захисних окулярів та ін.) на 400 тис. грн; купити засобів зв’язку (рацій, портативних радіостанцій та інше), засобів відео спостереження, інших технічних засобів (біноклів звичайних, приборів нічного бачення, тепловізорів та ін.) на 600 тис. грн. Натомість проведення ремонтно-відновлювальних робіт, капітального ремонту у приміщеннях розташування пунктів оборони міста, Тернопільського ОМВК та інших військових формувань у Тернополі потребує 550 тис. грн.

Навіть на виготовлення (придбання) мішеней, інших засобів для проведення бойової підготовки  необхідно аж 150 тис. грн. Придбання продуктів харчування, засобів гігієни та інших предметів першої необхідності військових формувань і загонів оборони «тягне» - 450 тис. грн. Ось так! І зауважте: це втирати одного року – 2017-го.

Фото автора і з відкритих джерел

Витяг із паспорту Програми (у тис. грн):

Загальний обсяг необхідних фінансових ресурсів, усього, у тому числі: 3 545,0
-         кошти міського бюджету (рекомендовані обсяги) 3 545,0

Вибір читачів за тиждень

Відео