Орест Сарматський

Біатлоніст з Тернопільщини каже, що траса у Німеччині «робоча»

a8f84a2f37ae669e (Copy)

Збірна України з біатлону провела новорічні свята в австрійському Обертілліасі: саме там у команди проходив тренувальний збір.

У понеділок, 4 січня, біатлоністи переїхали з Обертілліаха в Обергоф. У цій німецькій локації сьогодні розпочався п'ятий етап Кубка світу з біатлону.

Як повідомляє «Суспільне. Біатлон», учасник змагань, тернополянин Дмитро Підручний розповів про погодні у мови на місці проведення турніру.

- Ми приїхали до Обергофа із австрійського Обертілліаха. Дорога, в принципі, пройшла нормально, але трохи довго. Тривалий час не могли виїхати з Обертілліаха, бо випало там багато снігу і довелося в дорозі чекати, доки снігоочисні машини зроблять свою справу. Деякі перевали були закриті, тому довелося об‘їжджати гори і це забрало трохи більше часу, ніж зазвичай. Утім все добре, вся команда на місці. В Обергофі на диво снігу досить багато. Приблизно 30-40 сантиметрів випало. Невеличкий мороз. Прогноз погоди на гонки досить оптимістичний у порівнянні з традиційною погодою в Обергофі – -3 та невеличкий сніг. Тому цього разу сподіваємось, що буде краще, ніж завжди і змагатися буде комфортніше для спортсменів, - розповів Дмитро Підручний.

Щодо траси на п‘ятому етапі Кубка світу, то за словами

спортсмена, її рельєф дуже хороший, але важке стрільбище, тому тут часто бувають як провали, так і хороші результати. А це не завжди приносить перемогу лідерам, стаються несподіванки. Тому якщо говорити загалом про трасу, то вона досить «робоча».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео