Оксана Бучко

Бійці-добровольці не можуть оформити пільгову картку тернополянина

21766606_2006781506272342_490485019821354526_n

Скористатись безкоштовним проїздом у громадському транспорті Тернополя не можуть бійці-добровольці. Їхні посвідчення не приймають для виготовлення пільгової картки тернополянина. Адже це не передбачили при формуванні проекту електронної системи оплати проїзду у тернопільському громадському транспорті.

- Я прийшов на вул. Лисенка в управління, щоб зробити ту картку, а мене відправили, - розповідає доброволець із Тернополя Володимир Гуменюк. - Сказали, що таке посвідчення «не проходить», мовляв «такі вже приходили, як ти». Як «не проходить», якщо в маршрутках ми їздимо по місту та області безкоштовно?!

Статус добровольця щодо пільгового проїзду прирівняли до статусу учасника бойових дій рішенням відповідної комісії облдержадміністрації. Тож пільги діють в міжміських автобусах, що мають маршрут Тернопільською областю. Також посвідчення добровольця із власної ініціативи враховували водії у міських маршрутках до запроваджування електронних карток. У міській раді обіцяють цю проблему вирішити найближчим часом.

- Наразі добровольці пільгову електронну картку для проїзду у громадському транспорті виробити не можуть, оскільки це не передбачено чинним законодавством. Тернопільська міська рада працює над врегулюванням цього питання на місцевому рівні, - повідомили у прес-службі міськради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео