Тамара Коблик

Понад 100 захисників та переселенців безкоштовно полікували зуби у Тернополі

Звертатися можна з 10:00 до 15:00 за адресою вул.Чехова, 7. Можливий попередній запис.

Одним з напрямків волонтерської роботи Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського є надання безкоштовної стоматологічної допомоги. Її вже отримали понад сто людей.

Нагадаємо, Терен писав, де на Тернопільщині можна отримати безоплатну стоматологічну допомогу.

Завідувач стоматологічного відділення університетської клініки ТНМУ, доцент кафедри стоматології факультету післядипломної освіти Володимир Мачоган розповів, що з перших днів війни фахівці-стоматологи ТНМУ розпочали надавати невідкладну стоматологічну допомогу. Вони організували роботу рентгенологічного кабінету, реєстратури, кафедр ТНМУ, зокрема післядипломної освіти, дитячої стоматології, кафедри ортопедичної та терапевтичної стоматології, хірургії.

На прийом до стоматологів приходять діти. Маленьким пацієнтам допомогу надають на кафедрі дитячої стоматології, де завжди чергує хтось з дитячих стоматологів. Тим, хто звертається, надають рентгенологічні послуги, за потреби є можливість зробити панорамний знімок.

Університет ще кілька років тому придбав сучасну рентгенологічну апаратуру японського виробника. У лабораторії за адресою Чехова, 5 щодня з 10 до 11.30 роблять алергічні проби на чутливість до анестетиків. Сьогодні це єдина в Тернополі лабораторія, яка не припиняє свою роботу в умовах воєнного стану, повідомила прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Адміністрація університету виділила кошти на базові матеріали, за допомогою яких надають безкоштовну допомогу пацієнтам з гострим зубним болем, а також проводять прицільну рентгенографію для категорії тимчасово переміщених осіб і військовослужбовців.

Незамінними помічниками є лікарі-інтерни першого та другого років навчання, які ведуть прийом, асистують викладачам. У нескладних випадках вони цілком самостійно можуть надати стоматологічну допомогу – видалити рухомий зуб, ліквідувати гострий біль.

Фото Миколи Василечка

Вибір читачів за тиждень

Відео