Ростислав Фук

Будівельна галузь на Тернопільщині потребує працівників

Цьогоріч роботодавці подали у службу зайнятості Тернопільської області 202 вакансії для фахівців будівельної галузі

14 серпня – День будівельника. В Україні працівники понад 200 професій залучені до спорудження будівель різних видів і призначення. Попит на таких фахівців є завжди, повідомляють у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості.

Цьогоріч роботодавці подали у службу зайнятості Тернопільської області 202 вакансії для фахівців будівельної галузі, з них: 76 – на будівництво житлових і нежитлових будівель, 75 - на спеціалізовані роботи (електромонтажні, штукатурні та інші роботи із завершення будівництва), 51 - на будівництво споруд (доріг, автострад, мостів).

Більшість цих робочих місць вже укомплектована, проте на 10 серпня 2022 року будівельні організації Тернопільської області ще мають актуальні вакансії із зарплатою до 12 тис. гривень. Їм потрібні працівники на електромонтажні роботи: формувальники залізобетонних виробів та конструкцій, зварники арматурних сіток та каркасів; головний бухгалтер.

Якщо вас цікавить робота в будівельній галузі, але ви не маєте потрібного фахового рівня, за спрямуванням служби зайнятості Тернопільської області можна здобути бажану професію чи підвищити свою кваліфікацію, у тому числі через стажування безпосередньо на робочих місцях. Також, особи віком після 45 років, можуть отримати ваучер на навчання за певними професіями будівельної сфери, – кажуть у центрі зайнятості.

За більш детальною інформацією можна звернутися у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини; в Telegram: @DCZ19_Ternopil (

) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646 або на «гарячі» телефонні лінії Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756, (0352) 23-51-95, з питань профнавчання – (0352) 52-55-57.

До слова: подати або знайти вакансію можна через сервіси:

«Робота зараз. Державна служба зайнятості»:

Чат-бот: @DCZWorkNowBbot

«Робота на Тернопільщині»:

Чат-бот: @work_Ternopil_bot 

Канал: @work_in_Ternopil_region 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео