Тетяна Бакай

«Чатові онлайн»: кіберполіція запускає проєкт для боротьби з російською пропагандою 

Для того, щоб бути частиною проєкту, користувачам достатньо мати мобільний телефон та трохи часу, який ви готові приділити для важливої справи

Новий проєкт “Чатові онлайн” запускає кіберполіція, з метою боротьби проти російської пропаганди. Цей проєкт започатковано волонтерами та небайдужими громадянами ще у 2019 році й наразі він функціонує за підтримки Департаменту кіберполіції. «Чатові онлайн» – це альтернатива соціальної мережі телеграм, яка об'єднує декілька напрямів діяльності для більшої зацікавленості та залученості користувачів. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Павло Красницький.

Реєстрація на сайті «Чатові онлайн» дозволить користувачам долучитися до ініціативи, яка спрямована на активну протидію ворожій пропаганді та поширення перевіреної інформації. Для того, щоб бути частиною проєкту, користувачам достатньо мати мобільний телефон та трохи часу, який ви готові приділити для важливої справи. 

Також користувачам пропонують освітній блок, в якому розмістять лекційні матеріали та тестові завдання до них. Кожен користувач матиме особистий кабінет для можливості відслідковування свого прогресу, а за результатами успішного складання тестових завдань, отримуватиме сертифікат про успішне проходження того чи іншого модулю. Наразі планується 5 освітніх блоків, що надалі будуть оновлюватись та доповнюватись.

Фото відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео