Віра Олександрович

Через карантин жителі Тернопільщини нарешті оцінили електронні сервіси

Сервіси

Електронні сервіси набагато активніше почали використовувати жителі Тернопільщини. І сталося це через карантин, визнають у Секторі комунікацій ГУ ДПС в області.

- Усього за 4 місяці цього року в 17-ти Центрах обслуговування платників (ЦОП) територіальних підрозділів Головного управління ДПС в області побували 65 938 візитерів, - кажуть у податковій. – Наші працівники їм надали 34 228 різних адміністративних послуг.

Через карантинні заходи кількість відвідувачів останнім часом зменшилася, проте зросло число охочих скористатися електронними сервісами із застосуванням ключів електронного цифрового підпису. Адже працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє в центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ, впродовж січня-квітня видали аж 12 538 сертифікатів електронного цифрового підпису.

- Більш як третину всіх адміністративних послуг надали працівники Тернопільського управління – 11 841 (34,6%), - уточнюють фахівці. - Трохи менше адмінпослуг надали спеціалісти Кременецького, Чортківського та Теребовлянського управлінь, а це – 6 995 (20,4%), 5 521 (16,1%), 4 847 (14,2%), відповідно. Ще 3 245 (9,5%) і 1 779 (5,2%) послуг отримали відвідувачі від Козівського управління і ГУ ДПС в області.

До речі, зверталися відвідувачі переважно, щоб отримати картку платника податків і внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника. Такою послугою скористалися 9792 жителі краю.

- Також значну кількість послуг надали із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 11 981, додають у податковій.

Із метою отримання витягів з реєстру платників єдиного податку, реєстрації платником єдиного податку та реєстрації книги обліку доходів і витрат платника єдиного податку звернулися 2 356, 2 183 та  2027 осіб, відповідно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео