Ростислав Фук

У місті на Тернопільщині будують пішохідний міст через річку (фото, відео)

У міськраді зазначають, новий міст стане окрасою Теребовлі й привабить не тільки містян, а й туристів

У Теребовлі тривають будівельні роботи пішохідного моста, що проходить через річку Гнізна та зв’язує старе місто з центральною частиною. Про це повідомили на сторінці Теребовлянської міської ради.

На пішохідному мості вже встановили та змонтували металеві ферми. Наразі працівники підрядної організації проводять роботи з влаштування настилу з декоративно-штампованого бетону. Далі монтуватимуть сходові марші, пандуси, перила та облаштують віпочинкову зону.

Завдяки великим зусиллям довелося провести зміни до проєктно-кошторисної документації, замовити експертизу. Нагадаємо, демонтаж старого моста та будівництво нової конструкції розпочались у 2019 році. У 2020 році через нестачу коштів роботи довелося «заморозити». Через початок повномасштабного вторгнення росії на територію України будівництво теж не могло продовжуватись. Лише цього року будівельні роботи вдалося відновити, – йдеться в повідомленні.

До слова, пішохідним мостом щодня переходили тисячі мешканців громади. У міськраді зазначають, новий міст стане окрасою Теребовлі й привабить не тільки містян, а й туристів. Люди матимуть нову відпочинкову зону, щоб помилуватися красою княжого міста.

Роботи ще чимало. Але ми не зупиняємося. Місто виконує свої зобов’язання, – наголошує міський голова Олег Продан.

Фото, відео Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео