Анастасія Кисіль

Через Тернопіль курсуватиме перший двоповерховий електропотяг

IMG_4254

Сьогодні з Києва до Львова відправиться перший із двох двоповерхових електропотягів виробництва компанії Škoda. Потяг курсуватиме за маршрутом №747 Київ - Львів. Він відправлятиметься з Києва о 16:41 та прибуватиме до Львова о 00:45. На шляху прямування потяг зупинятиметься, зокрема, у Вінниці, Хмельницькому і Тернополі.

Про це повідомляє АТ «Укрзалізниця».

Як розповіли в «Укрзалізниці», ремонт 6-вагонного електропоїзда чеського виробництва Škoda побудови 2012 року здійснювався на Київському електровагоноремонтному заводі. Поїзд прибув на підприємство для проведення ремонтних робіт у лютому 2021 року. За 11 місяців його повністю оновили.

- Поїзд обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами, – розповіли у компанії.

Україна купила електропотяги Škoda у рамках підготовки до футбольного Євро-2012. Такі потяги курсують електрифікованими ділянками на постійному і змінному струмі. Електропоїзд складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць. Корпус виконано зі спеціального алюмінію. Поїзд розганяється до 160 км/год.

Восени 2016 року після планового ремонту двоповерхові поїзди запустили на маршрутах Київ – Харків і Вінниця– Харків. Але в липні 2019-го вони потребували капітального ремонту, а тому «Укрзалізниця» оголосила тендер на капітальний ремонт цих потягів за 160 млн грн. Спершу їх мали відремонтувати до кінця 2020 року, але потім цей термін змістили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео