Тамара Коблик

Четвертий юнацький корпус поліції створили на Тернопільщині (відео)

До організації увійшли перші 10 студентів Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, вони отримали шеврони «Збаразькі кадети»

Юнацький корпус поліції «Збаразькі кадети» створили на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Ініціаторами проєкту виступили працівники Збаразького відділення поліції. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До організації увійшли перші 10 студентів коледжу, вони отримали шеврони «Збаразькі кадети».

Як розповіла інспекторка ювенальної превенції Тернопільського райуправління поліції Ірина Щирба, мета створення організації – ознайомлення молоді з роботою поліції, залучення їх до превентивних заходів, до патрулювань і пропагування здорового способу життя.

Дирекція начального закладу зацікавлена у всебічному розвитку своїх студентів, то ж підтримали безпекову ініціативу. Збаразькі кадети вивчатимуть правові дисципліни, домедичну та тактичну підготовку. Надалі вони зможуть продовжувати навчання у вишах системи МВС та поповнювати лави поліціянтів.

Сьогодні наша молодь дуже активні та крута і я впевнений, що з такою молоддю ми будемо мати європейське майбутнє, - зазначив директор коледжу Вадим Ластовицький.

Вступила до юнацького корпусу поліції другокурсниця коледжу Тетяна Сергієва. Дівчина хоче пов’язати своє життя з поліцією, коли дізналася про створення організації, однієї із перших зголосилася бути у її  складі.

За словами міського голови Збаража Романа Полікровського, важливо, що молодь залучена до цього проєкту, вони зможуть більше дізнаватися про роботу правоохоронних органів і будуть прикладом для своїх однолітків.

«Збаразькі кадети» – це вже четвертий юнацький корпус поліції, який створений на території Тернопільщини. Такі проєкти ювенальні поліціянти планують впроваджувати і надалі.

Відео Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео