Анастасія Кисіль

На Тернопільщині судили маму за смерть дитини, яка загинула в пожежі

Дівчинка під час пожежі отруїлась чадним газом, поки мама дивилась телевізор.

Вирок жінці, яка тимчасово проживала на Тернопільщині без реєстрації, виніс Теребовлянський районний суд. Через те, що вона неналежно доглядала за дітьми, сталася трагедія. Поки жінка відпочивала, її п’ятеро дітей купались на ставку, а четверо малолітніх перебували в дворі та підсобному приміщенні, у якому і сталося займання. 

- Мати 10 дітей не забезпечила належний догляд за своїми дітьми, та в період часу з 16 год. по 18 год. 15 липня 2021 року дивилась телевізор за місцем свого тимчасового проживання, залишивши при цьому дітей без будь-якого нагляду зі сторони батьків та дорослих, - йдеться у вироку.

Пожежа виникла у дерев'яному підсобному приміщенні, яке використовувалось для ночівлі членів сім`ї. Причиною займання стало потрапляння джерела запалювання (тліючого тютюнового виробу, відкритого полум`я сірника, свічки, факелу, спеціально виготовлених пристроїв та пристосувань) в осередок пожежі, який знаходився у дальньому правому куті будівлі. Навіть після виникнення пожежі жінка не знала, де в цей час її діти, а пожежникам сказала, що молодші знаходяться всередині будинку, а старші - на ставку. Коли погасили пожежу, виявили тіло дитини. Вона отруїлась чадним газом.

Суд призначив жінці покарання у вигляді позбавлення волі терміном на два роки, замінивши його на один рік іспитового терміну.

Обираючи покарання обвинуваченій, суд враховував, її вік, стан здоров`я, а також те, що вона вину визнала повністю, у вчиненому щиро розкаялася, позитивно характеризується за місцем свого проживання, на обліку в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, має на утриманні 9 неповнолітніх дітей. Суд вважає, що дане покарання буде необхідним і достатнім для виправлення та перевиховання обвинуваченої.

Фото з відкритих джерел.

Вибір читачів за тиждень

Відео