Віра Олександрович

Чому поліція - серед найбільших платників податків Тернопілля? (відео)

Надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) досі займають левову частку у місцевих бюджетах на Тернопіллі.

І не дивно – майже 46% працездатних жителів краю залучені у бюджетну сферу. Втім, при нормальній економіці так бути не може. На цьому сьогодні, 1 березня, наголосив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат (читайте також ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/aEPEgSuv9d8[/embed]

За статистикою, у нас – 183 тисячі працюючих. Ще приблизно 41 тисяча людей оформлені приватними підприємцями. То виходить, що принаймні 40% працездатних житів краю – або не працюють, або працюють нелегально, припускає Ігор Комендат.

  • У цілому за 2016 рік надійшло 1 млрд 725,8 млн грн, у т. ч.: до місцевого бюджету – 1 млрд 276,7 млн грн, - уточнює фахівець. - Порівняно із 2015 роком сплата ПДФО до зведеного бюджету збільшилася на 570,9 млн грн, або на 49,4%. Основними чинниками такого зростання стало підвищення ставки - із 15% до 18% (+ 212 млн грн) і збільшення фонду оплати праці (+362 млн грн).
[embed]https://youtu.be/UWp9AXBrWPE[/embed]

Негативу, як не дивно, додали… субсидії. Частина людей свідомо відмовляється від роботи, бо тоді можуть втратити компенсацію від держави на оплату комунальних послуг. Інший «мінус» додали періоди мобілізації. Тоді, за словами Ігоря Комендата, масово звільнялися чоловіки, адже роботодавці змушені були повідомляти у військкомати про усіх працюючих. Ось тому не дивує факт, що серед найбільших і найчемніших платників податків опинилися не лише аграрні підприємства і завод «Опілля», наприклад, а… Головне управління Національної поліції в області, військова частина і місцеві виші.

[embed]https://youtu.be/n40Z6_ElPq4[/embed]

До речі, чемних платників у нашій області – більшість. Близько 98% надходжень до бюджетів усіх рівнів вони забезпечують добровільно.

unnamed (15)
unnamed (15)

  • Фіскальні підрозділи забезпечили лише близько 100 млн грн, у тому числі - від контрольно-перевірочних заходів – 27,3 млн грн, - стверджує Ігор Комендат. - Якщо не враховувати ліквідаційні перевірки, яких торік було 343, або на 86 більше через оптимізацію органів держветмедицини, юстиції та інших, кількість проведених перевірок платників податків становила 247. А це - на 15% менше ніж попереднього року. Тож наше управління ДФС стало лідером в Україні.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lYB7TlLsCIk&feature=youtu.be[/embed]

Незважаючи на зменшення донарахованих сум за результатами контрольно-перевірочної роботи на 22,3 млн грн, або на 33%, надходження від контрольних заходів зросли - на 5,3 млн грн, або на 24%, підсумував головний фіскал Тернопілля.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео