Чому тернополянам не радять їсти багато картоплі
Тернополянам варто знати, що значна кількість картоплі в раціоні сприяє появі цукрового діабету 2-го типу, гіпертонії, атеросклерозу з інфарктами та інсультами.
Причиною цього є те, що в картоплі дуже багато крохмалю, який перетравлюється до цукрів і цим сприяє збільшенню ваги і всіх хвороб, які із нею пов’язані. Причому це уже підтверджено дослідженнями.
– На Заході проводилися дослідження, в яких спостерігали 4 млн осіб. Було виявлено, що картопля сприяє розвитку діабету. У тих, хто споживав її 2-4 рази на тиждень ризик діабету був вище на 7% в порівнянні з тими, хто їв її не частіше одного разу на тиждень. А у тих, хто харчувався нею кожен день і частіше, ризик був вище на 33%, – розповідає лікар-ендокринолог, дієтолог, творець авторської програми харчування Вадим Крилов.
Як повідомляють в Тернопільському обласному лабораторному центрі, 3 порції картоплі в тиждень збільшують ризик появи вищезгаданих захворювань ризик на 4%. А 3 порції картоплі фрі (або смаженої) – на 19%, за рахунок жиру цей спосіб приготування продукту виявився найшкідливішим.
Фото з відкритих джерел