Чому тернополянам варто їсти імбир?

endo_imbir

Як відомо, багато продуктів володіють корисними, а іноді навіть цілющими властивостями. Тож сьогодні, 4 травня, тернополяни дізнаються про користь імбиру для організму.

Ще з давніх часів люди знали, що саме імбир є способом привести свій організм до норми. Адже, у складі даної рослини присутні гострі фенольні сполуки і ефірні масла. Імбир має здатність лікувати або зменшувати дискомфорт при токсикозі, морській хворобі і блювоті після хіміотерапії та операцій.

Результати досліджень американських вчених свідчать, що ця рослина здатна запобігати згортання крові і значно знижувати рівень холестерину в організмі. Імбир використовують для профілактики серцевого нападу та інсульту, так як він відомий здатністю очищати артерії.

Імбир дуже часто застосовується для лікування остеоартриту, він бореться з руйнуванням хрящової тканини, допомагає зняти запалення суглобів, зміцнює кістки.

Корінь цієї рослини знімає набряки і втому м'язів.

Завдяки регулярному вживанню даного продукту можна зміцнити і підвищити імунітет, він також успішно бореться з паразитами в організмі і служить відмінною профілактикою різних респіраторних захворювань.

Крім усього іншого, імбир має відхаркувальну, знеболюючим і потогінну дію, він є ефективним засобом при запорах, головних болях, рятує від мігрені, а також знижує відчуття дискомфорту при грипі та застуді.

Прийнято також вважати, що імбир здатний позбавити людину від фізичної та розумової втоми.

Слід зазначити, що має імбир корисні властивості і протипоказання - як і все в цьому світі, ця рослина здатна завдати здоров'ю і деяку шкоду.

Наприклад, в результаті вживання кореня імбиру може з'явитися печія або діарея. Також ця рослина може спровокувати подразнення слизової оболонки гортані. В основному, так буває при передозуванні - не рекомендується з'їдати більше 4 грам сухого імбиру за один день.

Вживання імбиру в великих кількостях може викликати сухість, подразнення шкіри, і навіть висип. Крім усього іншого, тривале вживання кореня імбиру здатне викликати погіршення зору.

Вчені відзначають також, що прийом даної рослини може спровокувати порушення ритму серцебиття, поява безсоння або, навпаки, сонливості, привести до швидкої зміни настрою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео