Ростислав Фук

«Чортків’яни знову стали на коліна та гірко плакали»: зустрічали тіла двох загиблих Героїв (фото)

Олександр Петришин загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині у свій день народження – 1 жовтня

Двох загиблих Героїв – Сергія Жолондека та Олександра Петришина зустріли у Чорткові сьогодні, 9 жовтня. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Сергій Жолондек був призваний на військову службу під час мобілізації 18 липня. Служив стрільцем 9 парашутно-десантної роти 3 парашутно-десантного батальйону. Загинув 2 жовтня від отриманих поранень, несумісних з життям, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ямполівка Краматорського району Донецької області. У воїна залишились батьки, дружина, син, брати та сестри.

Для Петришина Олександра війна розпочалась ще вісім років тому, він брав участь в АТО. У перший день повномасштабного вторгнення росіян знову пішов боронити рідну землю. Воював на південному напрямку, служив старшим сержантом 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу 2 механізованої роти. Загинув Олександр під час виконання бойового завдання на Херсонщині, внаслідок отриманих травм у свій день народження – 1 жовтня. Залишилися у воїна батьки, дружина та діти.

Парастас за загиблим воїном Сергієм відбудеться сьогодні, 9 жовтня, о 19:оо у рідному домі Героя за адресою: вул. Сагайдачного, 35 (мікрорайон Синяково). Чин похорону проведуть у понеділок, 10 жовтня, о 14:00 у рідному домі, а орієнтовно о 15:00 у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

Парастас за загиблим воїном Олександром Петришиним відбудеться у неділю, 9 жовтня, о 19:00 у Церкві святих новомучеників і блаженних українського народу. Чин похорону проведуть у понеділок, 10 жовтня, об 11:00 у Церкві святих новомучеників і блаженних українського народу.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Нагадаємо, у зв’язку з загибеллю Сергія Побігуна та Богдана Пастеркевича 7-8 жовтня у Заліщицькій громаді оголосили Днями жалоби.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео