Віра Олександрович

Чутки про рейди у тернопільських підприємців – неправда?

unnamed (11)

Чутки про рейди інспекторів на приватні підприємства начебто для уточнення легальності працевлаштування працівників активно поширюються Тернополем.

Дійшла така інформація і до кореспондента «Терену». Причому люди конфіденційно малювали «жахливі картини», розповідали, що «київська комісія» уже начебто побувала у тернопільській перукарні, а також приватній крамниці, де знайшла кількох «нелегалів» і оштрафувала власників на космічні суми. Мовляв, завтра і до нас можуть «нагрянути».

перевірка
перевірка

Нагадаємо, штрафи за працівників-нелегалів дійсно суттєво зросли із 1 січня («Терен» про це писав ТУТ прим.). Саме тому може виявитися чимало охочих нажитися за рахунок наляканих роботодавців. Такої думки - в управлінні Держпраці Тернопілля. Тому просять підприємців бути пильними до перевірок і різних «комісій».

Аби не стати жертвою шахрая, підприємцю, насамперед, треба вимагати в будь-якого інспектора підтверджуючі документи.

-До мене особисто уже надходила інформація від роботодавців про псевдо-інспекторів, - каже виконуюча обов’язки начальника управління Держпраці в області Наталія Рус. – Недобросовісні громадяни стараються отримати певну вигоду, як то кажуть, зробити бізнес на штрафних санкціях. Тому раджу усім, до кого прийшов інспектор, відразу впевнитися у тому, що у тієї людини є посвідчення особи і наказ на проведення перевірки. Тобто має бути підстава для візиту до суб’єкта господарювання.

перере
перере

До речі, у Держпраці уже оприлюднили плани проведення планових перевірок господарських суб'єктів на 2017 рік практично у всіх областях. Так, на Тернопіллі гостей чекатимуть на 386 підприємствах (повний перелік ТУТ). Додамо, про планову перевірку підприємця повинні попередити за 10 днів.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео