Оксана Бучко

Чи несподівано прийшла зима на дороги Тернопільщини?

4.jpg

Про те що у Тернопільській області підготовка до зимового обслуговування не розпочалась вчасно, стверджують у Коропецькій громаді. Зокрема, скаржаться на те, що на аварійно небезпечні ділянки громади не завезли пісок. В облдержадміністрації повідомили, що ці проблеми вирішують на місцевому рівні.

- До кінця календарного року наші дороги на обслуговуванні підрядної фірми, - пишуть у групі «Коропець-ІНФО». - Чому не було завчасно завезено пісок на аварійно небезпечні ділянки доріг громади, з’ясувати не вдалось. На відеоколегії ОДА сьогодні 07.12.2021 р піднімалось це питання, адже аналогічна ситуація склалася у всій Тернопільщині. Голова ОДА В.Л. Труш дав необхідні доручення прискорити процеси і вимагати у відповідальних підрядників виконання робіт через першого заступника голови ОДА І.П. Дем’янчука та управління капітального будівництва.  Тільки з 2022 року громади отримають можливість контролювати якість і обсяг виконуваних робіт обслуговуючих підрядних фірм, ця процедура сьогодні обговорена на обласній колегії. Прикро, що відбувається анекдотична ситуація про те, що щороку 1 грудня несподівано приходить зима. В будь-якому разі на цей момент сподіватися можна лише на власні сили і поміркованість учасників дорожнього руху.

Як повідомили в пресслужбі облдержадміністрації, дані проблеми вирішують. Щодо доріг державного значення на території області, станом на 8 грудня тут працює 69 одиниць очищувальної техніки та 128 робітників. У разі необхідності залучатимуть додаткову техніку. 

- Область готова до зими на 100 відсотків, у запасі маємо 274 одиниці техніки, - коментує в.о. начальника управління розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Михайло Олійник. - Також ще 8 одиниць залучатимуть у разі необхідності – важкі автогрейдери. З метою забезпечення стабільної роботи в зимовий період заготовили 9 тис. тонн технічної солі та понад 17 тис. тонн піску. 

Щодо труднощів руху, Михайло Олійник також згадує дорогу М-19 у межах населених пунктів Кровінка та Дружба. Як додає він, проблеми були зумовлені неготовністю великовагового транспорту до роботи в зимовий період.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео